​Myoreflex therapy basic education in English

Education start

March 18th – 21st, 2021

Talented Myoreflex therapists are sought for in more large sports clubs and hospitals in Germany.
Dr. Kurt Mosetter, the founder of Myoreflex therapy, gives a complete education in Denmark.
5 modules of 4 days
Thursdays from 2pm – 9pm.
Fridays and Saturdays from 9am – 6pm.
Sundays from 9am – 1pm
Each module counts a total of 26 lessons.
The teaching material is prepared by the respective teachers. It is available at our online library with which students are connected.
The education gives RAB points at PA.
www.acu-net.dk/for-patienter/rab.html

The education takes place at:
World Medicine
Slagelsegade 12,
2100 Copenhagen.

www.myoreflex.net

From right hand side

Bo Kähler, Kurt Mosetter,

Anne Marie Vester & Robert Bering.

Myoreflex therapy was presented on an ETSS pre conference workshop at Syddansk Universitet Odense.

​estss2017.eu/complementary-trauma-therapy-myoreflextherapy-acupuncture-auriculotherapy-and-posturology/

Module one

March 18th – 21st, 2021
Dr. Kurt Mosetter

 

 • Introduction
 • Definition
 • Sports injuries
 • Interpretation of injuries and pain
 • Compensation of injuries and pain.
 • Reaction to injuries and pain.
 • Adaptation to injuries and pain.
 • Impact of previous trauma or shock.
 • Body reading, Body memory.
 • Tensegrity
 • The Glyco plan

Full Myoreflex therapy is demonstrated on 10 patients

 

Module two

April 29th – May 2nd 2021
Bo Kahler, Bendik Johannesen

Muscle meridians
The mechanisms of action of Myoreflex therapy
​Hands on training

 

​Bendik Johannesen

Module three

Junes  17th – 20th 2021

Bendik Johannesen, Harald Schubert

Thomas Myers lines.
Read Anatomy Trains prior to this module
Galileo training

Module four

September 23rd – 26th 2021

Dr. Kurt Mosetter

 • Myoreflex therapy and migraine
 • trigeminal neuralgia
 • dental focus
 • tinnitus
 • herniated disc
 • cardiac arrhythmia
 • metabolic syndrome
 • infertility
 • the menstrual cycle and pain

Module five

October 14th – 17th 2021
Dr. Kurt Mosetter

 • Patterns of compensation
 • Learning disabilities
 • Gold-directet behaviour
 • Group work with external patients

The entire education is 32.000, – DKK.

The enrolment is the payment of half of the fee i.e.. 16.000,- DKK.
The next half of the course fee is settled by the third module

Vestjysk Bank
Store Torv Holstebro
Account: 7600 1559186
Payment from abroad
​Eban: dk3976010001129897
Swift Code: VEHODK22
More practical information to be given at registration.
Prior to the education the following book is to be read or skimmed: Anatomy Trains, Thomas Myers.

INGEBORG RUDOLF
Min Osteoporose, Fibromyalgi og smerter forsvandt efter 8 behandlinger med myoreflexterapi, samt kostændring og daglig motion. Jeg har ellers fået medicin i 12 år forinden med specialbevilling fra Sundhedsstyrrelsen, uden registrerbar effekt.

Scanninger viser nu, at jeg er rask. Jeg afsluttede behandlingerne for to år siden, og har det stadig godt, uden smerter.​ Min læge har bedt mig ophøre med medicin, da jeg stadig ikke har knogleskørhed, fibromyalgi eller knæ der skal udskiftes.

LENE LARSEN
Jeg har lidt af en frossen skulder efter at have født en dødt barn. Skulderen er behandlet på forskellig vis gennem 2 år uden resultat. Efter første behandling med Myoreflexterapi var det som at få sat en ny arm på.

​Cecilia Southcott 6 år, moderat lammelse fra lænd.
Myoreflexterapien har bekræftet os i at vores datter er sund og rask, ved at udvikle hendes færdigheder med markant virkning fra dag 1.

Den har givet hende selvværd, øget livskvalitet og en fantastisk tro på sig selv. Myoreflexterapien har gjort Sygehusets diagnose og prognose til skamme, og vist i al sin tydelighed, at der altid findes en anden vej.

JETTE MØLLER
Jeg har lidt af spændingshovedpine gennem 8 år og har prøvet mange forskellige behandlinger.

Hovedpinen forsvandt efter første behandling med Myoreflexterapi, hvor jeg også lærte at behandle mig selv.
Jeg trykker dagligt på mine “stressmuskler” i bækkenet og det holder min hovedpine væk!

MUSKELMERIDIANER – MYOREFLEXTERAPI – HVAD ER DET?
Myo er det græske ord for muskel.

Refleks er en ufrivillig respons, som her referer til en respons mellem muskler, som arbejder sammen. Dette samarbejde er meget interessant og grundlaget for både Myoreflexterapi og Muskelmeridianer, som i bund og grund er det samme!

Muskler hænger sammen i lange kæder og på samme måde som meridianbanerne. Der har dog aldrig været bevis for meridianbanerne, før den amerikanske læge og anatomiker Thomas Meyers for blot 10 år siden opdagede, at muskelhinderne hænger sammen i lange kæder fra top til tå og er organiseret på samme måde som meridianbanerne. Der er 88% sammenfald. En meridianbane, kan også kaldes en muskelmeridian, fordi det er et forløb af muskler, eller dele af muskler, og ikke et forløb så smalt som en sytråd. Muskelmeridianen udgøres af muskler og de hinder, der omgiver musklerne. Meridianer er blot anatomi.

Muskelhinderne er anlagt allerede i 6. forsteruge, inden der er muskler, knogler eller organer, fordi muskler knogler og organer anlægges efter hinderne er anlagt og fylder hinderne eller poserne ud. Hinderne slynger sig fra top til tå, helt på samme måde som kroppen bevæger sig eller snor sig omkring kroppens midterakse f.eks. ved gang. Inden mennesket kan stå eller gå, eller har været i lodret position, anlægges de hinder, der nogle uger senere fyldes ud med muskler og knogler på en sådan måde, at musklerne kan stabilisere mennesket i lodret position og meget mere end det. Muskelmeridianerne følger bevægelsesretninger. Da hinderne, som omgiver organerne, hænger sammen med hinderne der omgiver musklerne, kan man nu se logikken i meridiansystemet, som jo er et sammenhængende system mellem de indre organer og musklerne. Derfor er det jo naturligt, at Levermeridianen har et ydre forløb i muskler og et indre forløb i bl.a. Leveren og at funktionen begge steder influerer på hinanden. Dette er fysiologi, på grundlag af anatomi.

Muskelmeridianerne er et flerdimensionelt koncept, der arbejder med hele muskle-sene-nerve og organsystemet, hvor musklerne mere end andre strukturer i kroppen afslører neurofysiologiske og neuropsykologiske dysfunktioner, fordi musklerne er det eneste væv, som kan trække sig sammen. Musklerne bærer megen livshistorie. Musklerne ophober megen energi ved at holde muskler spændte. Denne energi mangler et andet sted. Den eneste måde at hente energien tilbage til systemet er, ved at genaktivere funktionskredsen mellem muskler, sener, indre organer og nervesystem. Dette gøres effektivt og automatisk med muskelmeridianerne. Dette kalder man i dag Myoreflexterapi, grundlagt af dr. Kurt Mosetter, Konstanz Tyskland.

Myoreflexterapien er en moderne form for akupressur, hvor man trykker på musklernes tilhæftninger på knoglerne, for at afspænde musklerne. Når man trykker på en muskeltilhæftning, tolkes det af nervesystemet, som om musklen er ved at blive revet af knoglen, fordi der i muskeltilhæftningerne er specielle celler (golgiceller), der refererer til rygmarven om, hvor stram en musklen er.

Her tolkes trykket på tilhæftningen som om, at musklen er så stram, at den er ved at blive revet af, derfor afspændes den nu fra rygmarven og det er meget effektivt, i forhold til at trykke på Triggerpunkter på musklens bug, som man ikke beskæftiger sig med i Myoreflexterapi. Når rygmarven sender informationer til en muskel om at blive afspændt, sker meget mere end det.

Den kolossale kraft der bruges på at holde en muskel spændt, går videre ud i muskelkæden og dennes forbindelse til de indre organer. Når man afspænder en muskel på tilhæftningen, får man mere energi til andre muskler og bedre funktion af de indre organer og nervesystemet generelt. For det tredie kommer ordrer fra nervesystemet til at spænde den muskel som er antagonist (arbejder modsat).

Det betyder, at samarbejdet mellem den muskelkæde som bøjer kroppen forover og den der trækker kroppen bagover stimuleres. Når man har ondt i ryggen, skyldes det, at ryggens muskler ikke kan trække kroppen tilstrækkeligt bagover, fordi antagonisterne (musklerne på forsiden) er for spændte. Myoreflexterapeuter arbejder nærmest kun på kroppens og halsens forside, for at fjerne spændinger og smerter på kroppens bagside. Myoreflexterapeuter arbejder også længere oppe eller nede på den muskelkæde/muskelmeridian som responderer på smerten, eller den bevægelsesretning som gør det.

Det hyppigste mønster som ses hos kroniske smertepatienter er, at kroppen er mere eller mindre foroverbøjet, dvs. trukket i retning af fosterstilling. Dette skyldes at kroppen har haft behov for at beskytte sig mod slag af fysisk eller psykisk karakter. Når kroppen er lettere foroverbøjet, producerer man dobbelt så mange stresshormoner, som hvis man var helt rank. Dette forstyrrer naturligvis metabolismen i kroppen og øger forkalkningsprocessen. Bemærk at muskelspændinger kan påvirke kroppens næringsomsætning.

Myoreflxterapeuten vil her gå ind på kroppens forside, som er den spændte og rent mekanisk løsne disse spændinger. Dette har en effekt på smerter i ryg, nakken, hoved, piskesmæld og stivhed generelt, som næsten ikke kan overdrives.​​

Tilmelding

Registration